Bel ons +31 (0)495 - 581760  |  Moonen Direct webshop

Hier vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen. Klik op de categorieën om direct naar het voor u relevante onderwerp te gaan. Heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze customer service.

Vragen over tape

Heeft tape een bepaalde houdbaarheid?

De houdbaarheid van de tape heeft voornamelijk betrekking op de bedrukking van de tape. De kleeflaag van de tape heeft in principe geen houdbaarheid. Houd er echter wel rekening mee dat de kwaliteit van de tape achteruit kan gaan, wanneer deze wordt blootgesteld aan (te) warme temperaturen. Zo kan de lijmlaag worden aangetast en kan er vervorming van de rol tape plaatsvinden.

Welke houdbaarheid hebben de verschillende soorten tape?

De houdbaarheid van de tape is onder meer afhankelijk van het soort tape en de omstandigheden waarin de tape zich bevindt. Hieronder leest u ons houdbaarheidsadvies voor de soorten tapes.

  • – Bedrukte PVC tape: circa 12 maanden na bedrukking.
  • – Bedrukte PP solvent tape: circa 10 maanden na bedrukking.
  • – Bedrukte PP hotmelt tape: circa 10 maanden na bedrukking.
  • – Bedrukte PP acryl tape: circa 8 maanden na bedrukking.
  • – Bedrukte papieren tape: circa 12 maanden na bedrukking.

Is het mogelijk om een sample aan te vragen?

U kunt bij ons een sample aanvragen van de soorten tape die wij aanbieden op onze website. De levertijd hiervoor bedraagt gemiddeld 5 werkdagen. Voor samples van overige soorten tape kunt u contact opnemen met onze customer service

Wat is machinetape en welke soorten tape zijn hiervoor geschikt?

Machinetape wordt gebruikt voor het machinaal afsluiten van producten. De rollen tape bevatten meer lopende meters. Dit is doorgaans 330, 660 of 990 meter. Omdat PP tape soepeler afrolt en een sterke kleefkracht heeft, wordt hij gebruikt als machinetape. Voor het bedrukken van machinetape en voor een persoonlijk advies kunt u contact opnemen met onze customer service

Wat zegt de micron dikte (my) over de tape?

Een micron (my) is gelijk aan een dikte van 0,001mm. Diverse tapes zijn in verschillende diktes te fabriceren. Bij Bedrukte-tape.com leveren wij de meeste tapes vanaf een dikte van 32 micron tot 70 micron. Hoe meer micron een tape bevat, hoe stugger en hoe minder rekbaar de tape wordt.

Wat betekent aanvangskleefkracht (initial tack)?

Met aanvangskleefkracht ofwel initial tack wordt gerefereerd naar de aanhechtkracht van de tape direct of tot aan de eerste uren na het aanbrengen van tape. Verschillende soorten tape hebben een verschil in aankleefkracht. Meer informatie hierover vindt u op de pagina ‘Over bedrukte tapes’.

Is papiertape milieuvriendelijker dan andere tape soorten?

Papiertape wordt doorgaans bestempeld als ‘milieuvriendelijker’ dan plastic tape. De tape kan namelijk samen gerecycled worden met andere papierproducten. Papiertape is gemakkelijk afscheurbaar en vooral geschikt voor het langdurig sluiten van dozen. Lees meer over het bedrukken van papieren tape op de pagina ‘Over bedrukte tape’

Wat zijn de mogelijke lengtematen van tape?

PVC tape, PP-acryl tape, PP-hotmelt tape en PP-solvent tape hebben een standaard lengtemaat van 66 meter. Papiertape heeft een lengtemaat van 50 meter. Daarnaast beschikken wij ook over machinerollen met lengtematen van 330 meter, 660 meter en 990 meter.

Wat zijn de mogelijke breedtematen van tape?

De breedtematen van tape die wij leveren zijn 9mm, 12mm, 15mm, 19mm, 25mm, 38mm, 50mm en 75mm. Standaard kunt u op Bedrukte-tape.com een offerte aanvragen voor de maten 19mm t/m 75mm. Als u een offerte wilt ontvangen van de overige maten, dan kunt u contact opnemen met de customer service.

Vragen over bedrukking

Heeft u een onderlevering of overlevering bij het bedrukken van tape?

Hoewel het zelden voorkomt is het mogelijk dat u een onder- of overlevering ontvangt. Dit betekent dat u meer of minder tape kan ontvangen dan overeengekomen. Onder- of overlevering kan gebeuren als de machine die de tape gebruikt korter of langer draait dan gepland. Het is dus mogelijk dat wij een door u betaald bedrag gedeeltelijk crediteren, of dat we u een nafacturatie sturen. Voor meer informatie kunt u onze algemene voorwaarden raadplegen of contact opnemen met customer service.
Algemene voorwaarden
Contact

Wat is een diapositieve bedrukking?

Bij een diapositieve bedrukking wordt de tape volledig ingekleurd en de opdruk uitgespaard. Door de opdruk uit te sparen krijgt het de kleur van de ondergrond van de tape. Om een optimale kwaliteit te garanderen, wordt zowel bovenin als onderin langs de rand van de tape een ruimte van 1mm tot 1,5 mm vrijgehouden en dus niet bedrukt.

Wat is een cliché voor het bedrukken van tape?

Een cliché is een rubberen drukplaat die wordt gebruikt om de kleuren over te brengen op de tape. Voor elke kleur wordt een rubberen drukplaat ontwikkeld. Door de drukplaten laag voor laag over elkaar te drukken ontstaat een volledige afbeelding op de tape.

Wie is de eigenaar van de gemaakte clichés?

De gefabriceerde clichés blijven eigendom van Moonen Packaging/Bedrukte-tape.com. Indien u de clichés wilt overnemen dan is dit in onderling overleg mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze customer service.
Contact

Wat zijn PMS kleuren en wat zijn CMYK kleuren?

PMS kleuren en CMYK kleuren zijn kleurcoderingsystemen die gebruikt worden bij het bedrukken van materiaal. PMS kleuren (Pantone Matching System) oftewel Pantone kleuren zijn een aantal standaard kleuren die vooraf zijn vastgesteld. Deze kleuren worden ieder aangeduid met een unieke PMS code. CMYK kleuren (cyaan, magenta, geel en zwart) zijn 4 basiskleuren waaruit meerdere kleuren gemaakt kunnen worden. Voor een full-color/full-colour bedrukking worden doorgaans CMYK kleuren gebruikt. Onder meer het soort materiaal en de hoeveelheid kleuren in de bedrukking zijn bepalend bij het kiezen van de juiste drukmethode.

Wat is een full-color/full-colour bedrukking?

Een full-color/full-colour bedrukking, is in tegenstelling tot een ‘meerkleuren’ bedrukking, opgemaakt uit 4 CMYK (cyaan, magenta, geel en zwart) basiskleuren. Met deze kleuren kunnen de meeste kleuren samengesteld worden waardoor een full-color/full-colour bedrukking mogelijk is.

Wat is een (digitale) drukproef?

Een (digitale) drukproef is een voorbeeld van de opdruk van uw afbeelding op de taperol. Deze krijgt u toegereikt in een .PDF bestand.

Het is mogelijk dat de kleuren op de digitale proefdruk licht afwijken van de werkelijkheid. Vanwege de druktechniek op kunststof kan er een minimaal verloop in het paswerk ontstaan. In de weergave van digitale drukproeven kunnen verdikte letters optreden. Dit is enkel optisch en zal zich niet doorvertalen in de bedrukking op tape.

Wat is een lasnaad op bedrukte tape?

Op de plaats waar het begin en het einde van het cliché bij elkaar komen treedt, afhankelijk van de wijze van bedrukking, een verticale (witte) streep op. Dit heet een lasnaad. Wij proberen bij de weergave van de lasnaad, rekening te houden met uw opdruk.

Wat betekent 'under surface' bedrukking?

Bij een ‘under surface’ bedrukking van de tape wordt de opdruk tussen de lijm en de folie geplaatst. Met als voordeel: een mindere slijtage van uw bedrukking.

Wat betekent 'on surface' bedrukking?

Bij een ‘on surface’ bedrukking van de tape wordt de opdruk op de folie geplaatst. Dit is veelal de standaardwijze van bedrukking van tape.

Hoe moet ik bestanden aanleveren voor de druk?

De opdruk dient aangeleverd te worden als bronbestand in de formaten .AI of .EPS (Adobe Illustrator). Daarnaast is het ook mogelijk de opdruk te sturen in een gevectoriseerde (of open) .PDF bestand.

Vragen over bestellingen

Ik heb een verkeerde bestelling gekregen, wat moet ik doen?

Als u een bestelling heeft ontvangen die niet voor u bedoeld is, neemt u dan contact op met onze customer service. Houd daarbij uw klantnummer en ordernummer bij de hand.

Contact

Zit er garantie op mijn tape na levering?

Als u een bestelling heeft ontvangen die niet voor u bedoeld is, neemt u dan contact op met onze customer service. Houd daarbij uw klantnummer en ordernummer bij de hand.
Contact

De bedrukte tape die bij mij is afgeleverd is niet naar behoren, hoe moet ik dit afhandelen?

Zodra u merkt dat de geleverde tape een mankement heeft of niet overeenkomt met hetgeen dat u besteld heeft, dan verzoeken wij u direct contact op te nemen met onze customer service. Houd daarbij uw klantnummer en ordernummer bij de hand.

Hoe lang duurt de levering van mijn order?

Wij streven er naar om uw bedrukte tape binnen circa 4 weken, na goedkeuring van de proefdruk, te leveren.

Vragen over verzending en retour

Worden er verzendkosten in rekening gebracht bij bestellingen?

Bestellingen met een bedrag boven de 250 euro (ex. BTW) worden gratis verzonden. Voor bestellingen onder de 250 euro, rekenen wij 20 euro leverkosten.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Voor het retourneren van uw bestelling kunt u contact opnemen met onze customer service. Wij zullen ervoor zorgen uw retour correct wordt afgehandeld. Houd uw klantnummer en ordernummer, bij de hand.

Vragen over facturatie

Binnen welk termijn moeten facturen worden betaald?

Bij Bedrukte-tape.com hanteren wij een standaard betalingstermijn van 21 dagen na factuurdatum.

Overige vragen

Waar wordt jullie tape bedrukt?

Wij bedrukken uw tape bij onze partnerfabriek in Nederland. Door een intensieve samenwerking kunnen wij u snelle communicatie en de hoogste kwaliteit bedrukte tape garanderen tegen scherpe prijzen. Uw tape wordt met uiterste zorg en nauwkeurigheid gedrukt door ervaren professionals die werken volgens gecertificeerde procedures en machines.

Kan ik als particulier tape laten bedrukken bij Bedrukte-tape.com?

Het is helaas niet mogelijk om bij ons als particulier tape te laten bedrukken. Om een bestelling te kunnen plaatsen heeft u een KvK-nummer nodig.

Kan ik als stichting tape laten bedrukken bij Bedrukte-tape.com?

U kunt bij Bedrukte-tape.com uw bedrukte tape bestellen indien u geregistreerd bent bij de Kamer van Koophandel en een KvK-nummer heeft.